Kategóriák
Recept

Tejszínpraliné

rahmpraline01.jpgHozzávalók:
(kb. 16 db)
0,4 dl tejszín
10 dkg étcsoki (Szerecsent szoktam)
1 kk rum
1 ek porcukor
tortadísz (becenevén csapágygolyó, de cukorból van)
kicsi papírkapszli (a legtöbb helyen csak muffinméretűt lehet kapni, én a bp-i Fővám téri vásárcsarnok melletti Ázsia boltban szoktam venni)

– Óvatosan felforraljuk a tejszínt, levesszük a tűzről, beledaraboljuk az étcsokit, felolvasztjuk (ha nem olvad meg, egy pillanatra visszatesszük a lehető legkisebb tűzre, de tényleg csak egy pillanatra), belelöttyintjük a rumot és a porcukrot és simára összekeverjük.
– Kavéskanállal papírkapszliba töltögetjük.
– A vizuális kultúrát emelendő rádobunk egy-egy tortadíszt.
– Hagyjuk megdermedni.