Kategóriák
Recept

Borsós tészta

borsos_teszta.jpgHozzávalók (1 főre):
10 dkg száraztészta (a képen a trofie liguri elnevezésű fajta látható, de a kicsi-rövid verziók közül bármelyik jó)
olaj
2-3 szelet bacon
1/4 kisebb hagyma
3-4 ek zöldborsó (konzver vagy fagyasztott)
sajt (a képen gruyère, mert épp az volt)

Gabi barátnőm csinált valami ilyesmit, amikor legutóbb nála jártam – tök egyszerű, és némi változatosságot hoz a paradicsomos öntetekhez képest. 
Feltesszük a tésztavizet egy nagy fazékban forrni és amikor felforrt, megsózzuk és megfőzzük benne a tésztát harapósra. Közben keresztben felcsíkozzuk a bacont és felkockázzuk vagy felcikkezzük a hagymát. Egy serpenyőben felforrosítjuk az olajat, beledobjuk a bacont és mellé a hagymát, sütögetjük-párolgatjuk, és amikor már nagyjából kisült a zsír a szalonnából, rádobjuk a borsót. Addig kell közepes lángon párolgatni, amíg a borso átmelegszik és megpuhul. Az odaégés némi (minimális) víz hozzáadásával kerülhető el.