Kategóriák
Recept

Svájci nagyon csokis csokitorta (kisadag)

csokis04.jpgHozzávalók:
18 dkg étcsokoládé (pl. 3 tábla Szerencsi-féle Szerecsen)
6 dkg vaj

3 tojás fehérje
1 csipet só
3 dkg cukor

3 dkg cukor
3 tojás sárgája

(Szóval nem egy olcsó darab…)

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Az étcsokit a vajjal óvatosan felolvasztjuk (saját preferencia szerinti módszerrel: vízgőz felett, vagy kb. 2 percig 300 Watton a mikróban, bátrak közvetlenül a tűzhelyen).
Előkészítjük a tepsit: a fenti adag egy kb. 18*18 cm-es négyszögletes tepsibe való, és kb. 3 centi magas lesz a süti. (5 tojásra átszámítva egy 24 cm átmérőjű kerek formába való adagot kapunk.)
A 3 tójásfehérjét robotgéppel és egy csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadunk 3 dkg cukrot.és azzal még picit verjük.
A másik adag cukrot a tojássárgájával simára keverjük (szintén a robotgéppel; azért kell előbb a habbal végezni, mert így nem kell elmosogatni a habverőt – zsíros habverővel viszont nem lehet tojáshabot készíteni), összekeverjük a csokis-vajas masszával, majd óvatosan beleemeljük a tojáshabot (ne törjük szét), beleöntjük a tepsibe, és betoljuk a sütőbe. Kb. 20-25 perc alatt sül meg 180 fokon. Lesz egy vékony hártyája, amely alatt lágy, habos csoki leledzik.

A receptet a svájci rádió honlapján találtam – még 2012-ben a főzőműsoruk meg akarta találni az ország legjobb csokitortáját, és ez volt a nyertes recept. Itt az eredeti: http://www.srf.ch/radio-srf-3/highlights/das-rezept-fuer-den-besten-schokoladen-kuchen-der-schweiz