5 dkg vaj
7 dkg barna cukor
1 tojás
15 dkg liszt
1/2 tk sütőpor
6 db tejkaramella
Ez a kukoricapelyhes keksz karamellás változata, azzal a különbséggel, hogy kukoricapehely helyett feldarabolt vajkaramellával dobjuk fel a tésztát (és barna cukrot használunk, amitől puhább lesz).
Begyújtjuk a sütőt. A vajat jól összekeverjük a cukorral (akár fel is olvaszthatjuk), belekeverjük a tojást, rádobjuk a lisztet és a sütőport, összekeverjük, feldaraboljuk a vajkaramellát, hozzákeverjük, két kanállal halmocskákat ültetünk a tepsire és a kekszeket kb. 15 perc alatt megsütjük kb. 180 fokon.
2 hozzászólás a(z) “Karamellás keksz” című bejegyzéshez
[…] készült karamellás változat […]
KedvelésKedvelés
[…] többek közt karamellás változatban is készült nagyjából elronthatatlan kekszrecept alapján készültek ezek […]
KedvelésKedvelés