Kategóriák
Recept

Karamellás keksz

5 dkg vaj

7 dkg barna cukor

1 tojás

15 dkg liszt

1/2 tk sütőpor

6 db tejkaramella

Ez a kukoricapelyhes keksz karamellás változata, azzal a különbséggel, hogy kukoricapehely helyett feldarabolt vajkaramellával dobjuk fel a tésztát (és barna cukrot használunk, amitől puhább lesz).

Begyújtjuk a sütőt. A vajat jól összekeverjük a cukorral (akár fel is olvaszthatjuk), belekeverjük a tojást, rádobjuk a lisztet és a sütőport, összekeverjük, feldaraboljuk a vajkaramellát, hozzákeverjük, két kanállal halmocskákat ültetünk a tepsire és a kekszeket kb. 15 perc alatt megsütjük kb. 180 fokon.

2 hozzászólás a(z) “Karamellás keksz” című bejegyzéshez