Kategóriák
Recept

Svájci tépett bundáskenyér almával (Vogelheu)

Személyenként:
1-2 szelet szikkadt kenyér
1 ek vaj
1 kis alma
1-2 ek cukor
0,75 dl tej
1 tojás
1 csipet só
ízlés szerint egyéb fűszerek: fahéj, vaníliáscukor, egyéb télies fűszerek…

A kenyeret felkockázzuk kb. kétcentis darabokra, az almát félbevágjuk, meghámozzuk és kimagozzuk, majd keresztbe kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk. A tejet és a tojást a sóval (és a fűszerekkel) összekeverjük.
A vajat egy serpenyőben és felmelegítjük, beledobjuk a kenyérkockákat és megpirítjuk őket, aztán hozzáadjuk a feldarabolt almát, azt is kissé megfonnyasztjuk, aztán rászórjuk a cukrot. Amikor ez megolvadt, ráöntjük a tojásos tejet, és kevergetve hagyjuk megkötni.