Kategóriák
Recept

Olasz keksz almatöltelékkel (cuor di mela)

cuor-di-mela.jpgHozzávalók:
Tészta:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
22 dkg liszt
1 kk sütőpor
mehet hozzá egy kis ízesítő is (vaníliáscukor, narancshéj, stb.)
Töltelék:
1 alma
1 ek vaj
1 ek narancslekvár/cukor/barnacukor/méz
esetleg fahéj

Összekeverjük a vajat és a cukort, majd beletesszük a tojást és simára keverjük a masszát. Hozzáadjuk a lisztet és az élesztőport, gyorsan (felesleges gyúrás nélkül, mert attól kemény lesz) összeállítjuk tésztává és legalább fél órára bedobjuk a hűtőbe.
Apró (1 cm-es) kockára vágjuk az almát és a vajjal, lekvárral/cukorral/mézzel serpenyőben puhára (de nem pürévé!) pároljuk.
180 fokra felmelegítjük a sütőt, kivesszük a tésztát a hűtőből, kb. 2 mm-esre kinyújtjuk és kb. 4-5 centis, páros számú korongokat szaggatunk belőle. A korongok felére szétosztjuk a tölteléket, a másik felével lefedjük és körbe összenyomkodjuk (alternatíva: nagyobb korongokat szaggatunk, azokat megtöltjük és félbehajtjuk, azaz félholdakat készítünk). A kekszek kb. 10-15 perc alatt sülnek meg.