Kategóriák
Recept

Osztrák sajtfasírt (Kaspressknödel)

Hozzávalók:
kb. 15 dkg szikkadt zsemle/kenyér
kb. 15 dkg markánsabb ízű hegyisajt
kb. 15 dkg natúrjoghurt
1 tojás
1 ek liszt
fél hagyma (ízléstől függően több vagy kevesebb)
fél csomó petrezselyem
kevés só (a sajttól függ, mennyi kell), bors
vaj a sütéshez

Hagyományosan Graukäset használnak ehhez, de bármilyen Bergkäse, Emmentaler, Gruyere jó – most egy fonduehöz való emmentáli+gruyere-keveréket használtam. A natúrjoghurt újszerű összetevő, ehelyett tejet és plusz tojást szokás használni, de így egy kicsit könnyebb ételt kapunk.

A sajtot lereszeljük a durvább reszelőn, a szikkadt kenyeret kb. 8mm-es – 1 centis kockákra vágjuk, a hagymát nagyon apróra kockázzunk (meg is párolhatjuk nagyon kevés vajon vagy olajon), mindent alaposan összekeverünk és állni hagyjuk a masszát legalább fél órát, hogy a kenyér mindent magába szívjon.

Serpenyőben egy kis vajat melegítünk, nedves kézzel golyókat formázunk (jól összenyomkodjuk őket), ezeket ellapítjuk és alacsony tűzön kisütjük.

Hagyományosan levesbetétként tálalják, manapság salátával is eszik. Ahogy én is.

Egy hozzászólás a(z) “Osztrák sajtfasírt (Kaspressknödel)” című bejegyzéshez