Kategóriák
Recept

Fúziós sajtfasírt (Kaspressknödel fetából)

Hozzávalók (kb. egy tucat lesz belőle):
kb. 12 dkg szikkadt zsemle/kenyér
kb. 20 dkg feta (juhtejből)
kb. 15 dkg natúrjoghurt
1 tojás
1-3 ek liszt
fél hagyma (ízléstől függően több vagy kevesebb)
fél csomó petrezselyem
bors

Ez majdnem olyan, mint a rendes osztrák Kaspressknödel, de laktózmentes és alacsony hisztamintartalmú, ráadásul sütőben készült.

Darabold fel a kenyeret kb. centis kockára, szórd rá a joghurtot és hagyd, hogy magába szívja. Közben egészen apróra felkockázod a hagymát, lereszeled a fetát és felaprítod a petrezselymet. Az egészet rádobod a joghurtos kenyérre, ráütöd a tojást (ennyi tojást általában hisztaminérzékenyek is elbírnak), megborsozod és összegyúrod. Ha kell, a megfelelő állaghoz mehet bele egy kis liszt. Nem árt neki, ha úgy negyedórát áll (hűtőben), mielőtt golyókká préseled az anyagot, lelapítva ráhelyezed egy sütőpapíros tepsire és kb. 20 perc alatt megsütöd 180 fokon.