Kategóriák
Recept

Egyszemélyes ollós házi tészta

Hozzávalók egy adagra:
15 dkg liszt
7,8 dkg víz
fél tk só

Feltétnek például:
egy kis hagyma
némi fokhagyma
1/4 kaliforniai paprika
pár fagyasztott brokkolirózsa (vagy egyéb zöldség)
fél ek szójaszósz
esetleg egy kis csiliolaj
(kínaiasabb verzióban fél tk cukor és egy lötty rizsecet)

Belekeverjük a sót a lisztbe, hozzáadjuk a vizet és kemény tésztát gyúrunk ebből (kevésnek fog tűnni a víz, de ne csábulj el és ne tegyél bele több vizet). Úgy öt percig kell gyúrni, amíg sima kis gömböc nem lesz. Lefedve legalább 20 percig pihentetjük a tésztát.

Ollóval felszabdaljuk a tésztát lehetőleg egyforma cafatokra. Felcsíkozzuk/-daraboljuk a zöldségeket, serpenyőben felforrósítunk némi semleges olajat és puhára pirítjuk a zöldségeket. Közben bő vízben (sózni nem szükséges) megfőzzük a tésztát (még az elején párszor keverjük meg, hogy a tészta ne tapadjon a lábas aljára), ha feljött a víz tetejére, kiszedjük, beledobjuk a serpenyőbe a zöldségek mellé, rálocsolunk egy kis szójaszószt, megforgatjuk az egészet, és tálalhatjuk, némi csiliolajjal meglocsolva.