Kategóriák
Recept

Dunántúli nagymamáink császármorzsája

Hozzávalók (2adag):

1 bögre búzadara

max. 1/2 bögre liszt

1 csipet só

kb. 2 ek cukor

kb. 1 bögre víz

1 tojás

kb. 2 ek vaj a sütéshez

Ízlés szerint kompót, lekvár, méz, datolyaszörp a tetejére…

Ez a császármorzsa egyszerű, paraszti, gyors verziója, ehhez nem kell tojáshabot verni és hasonlókat.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat, belekeverjük a víz kétharmadát, majd a tojást és a víz maradékából annyit, hogy sűrű, de folyékony masszát kapjunk.

Egy lehetőleg nagyobb serpenyőben közepes lángon felmelegítjük a vajat (a mennyiség attól függ, mennyire tapadós a serpenyő), beleöntjük a tésztát és sütögetés közben falapáttal szétnyomkodjuk a megszilárduló tésztát kb. 1-1,5 centis morzsákra.